Aktif Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, ülkenin değişik illerinden her gün şehit haberleri gelirken hala eğitim yuvalarına operasyon yapılmasının abesle iştigal olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, sendika binasında yaptığı açıklamada, şehit ve dershane baskınlarına sert tepki göstererek, devlet aklının gerçek gündemine ve aslına bir an önce dönmesi gerektiğini belirtti. Hatipoğlu, “İnsanların devletin terbiyesine dönüp somut gerekçelerle hareket etmesi gerekiyor. Hayali şeyleri bir kenara bırakmak gerekiyor. Kritik dönemden geçtiğimiz şu günlerde sağduyulu hareket etmeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde belli bir kesimi düşman gibi göstermenin ülkeye hiçbir faydası olmaz.” dedi.

Hatipoğlu, insanların şehit edilirken Doğu'nun bölünürken abes işlerle, hukuki dayanaktan yoksun şeylerle uğraşılmaması gerektiğini dile getirdi. Şehit haberlerine ve dershane baskınlarınatepki gösteren Hatipoğlu, "Birileri dağdaki terör yerine şehirdeki eğitim yuvaları ile ilgileniyor." diye konuştu. Hatipoğlu, askerin ve polisin görevlerinin belli olduğunu ifade ederek, güvenlik güçlerini hayali şeylerle meşgul edenlerin de hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Eğitim kurumlarına yapılan operasyonların korkutma ve sindirme amaçlı olduğunu hatırlatan Hatipoğlu, şunları söyledi: "Belli bir kesimi ‘paralel yapı’ diyerek bir süredir sistematik baskıya, zulme itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Ancak, bu kurumlardan bir tane bile terörist çıkmamış, hukuka aykırılık yok. Buradan çıkanlar eğitimci, hukukçu, doktor oluyor. Ancak, yinede operasyon yapılıyor. 8 -9 saat arama yapılıyor. Neyin araması bu? Olmuyor, bu sefer sahte delillerle, insanlar zorla itirafçı yapılarak bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. O zaman amaç demek ki farklı.”