Alperen Ocakları Manavgat Temsilcisi Yılmaz Derin, seçimleri 3 hafta kala Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tweet atmaya devam ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

İktidarın, yargıyı istediği gibi şekillendirmesiyle kendisine muhalif gördüğü farklı medya gruplarına her türlü baskıyı yaptığını belirten Derin, "Eğer bir ülkede basın susarsa herkes susar. Birileri ülkede bazı gerçekler bilinmesi diye gazetecileri susturma girişimde bulunuyor. Birileri güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor. Yabancı dilde yayın yapan bir gazetenin genel yayın yönetmenini tweet atmaya devam ettiği için tutuklarsanız, ülkemizi dünyaya rezil edersiniz. Bülent Keneş'e yapılan bu hukuksuz uygulamayı kınıyoruz. " dedi.

1 Kasım seçimlerinde BBP'den Antalya milletvekili adayı olan Alperen Ocakları Manavgat Temsilcisi Nusrettin Karakoç, görevini Yılmaz Derin'e bıraktı.

Manavgat'ta açıklamada bulunan Yılmaz Derin ile Nusrettin Karakoç, yaptığı açıklamada, son günlerde medyaya karşı artan baskı ve kaba şiddet olaylarını kınadı.

Alperen Ocakları Manavgat Temsilcisi Derin, Can Dündar'dan, Ahmet Hakan'a, Hasan Cemal'den Mehmet Baransu'ya, Hidayet Karaca'dan, Sedef Kabaş'a, Uğur Dündar'dan, Necati Doğru'ya, Ekrem Dumanlı ve en son Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in attığı tweet'ler için tutuklanmasını kınadıklarını ifade etti.

Görüş ve düşüncesi ne olursa olsun fikir ve düşünceleri ifade etmede basına yapılan her türlü baskı, sindirme, işten attırma, sansür, karartma, kaba kuvvet uygulatmanın ülkede utanç noktasına ulaştığını belirten Derin, "Halkı korkutarak sindirerek kontrol altına alacaklarını zannedenler yanılıyor. Maalesef ülkemiz basın özgürlüğü noktasında totaliter rejimlerle yarışır hale gelmiştir. Basın özgürlüğü noktasında ülkemiz dünyada 154. sırada. Siyasi iktidar, kendisinin beğenmediği görüş ve düşüncelerini açıklayan bütün gazetecileri hapse attırmaya çalışıyor. Bazı savcıların da Cumhuriyet savcısı olması gerekirken iktidarın savcısı olmayı tercih ediyor. Dünyanın yakından tanıdığı Bülent Keneş'in tweet atmaya devam edilmesinden tutuklanması utanç verici. Bu kararla dünyaya kendimizi güldürtüyoruz. Ülkemizi birileri gazeteciler için açık hava cezaevine çevirmeye çalışıyorlar. " diye konuştu.

BBP'den Antalya milletvekili adayı olan Nusrettin Karakoç da kendisinin de iletişim mezunu olduğunu, gazetecilerin kendi hür düşüncelerini dile getirmede haklarında dava açılmasının utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

İleri demokrasiye sahip ülkelerde basın özgürlüğünün anayasal garanti altında olduğunun altını çizen Karakoç, bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkeden demokraside söz edilemeyeceğini ifade etti.