Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde Eskişehir’de ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ için eylem düzenlendi. Eğitim-Sen'liler de yürüyüşe destek verdi.

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Odunpazarı ilçesi Gültepe Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki Battal Gazi Ortaokulu önünde toplandı. Döviz ve pankartlar taşıyan grup, aynı caddedeki Hacı Bektaş Veli Parkı içinde, Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında polis dayağı ile hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz anısına dikilen ağacın yanına kadar yürüdü.

Burada, Birleşik Haziran Hareketi adına açıklama yapan Ender Pervane, çocukların ve geleceğin görülmemiş bir saldırı altında olduğunu belirterek, AK Parti iktidarının, yolsuzlukların üzerini örtmek için çeşitli yöntemlere başvurduğunu söyledi. Pervane, "AKP, kendi güdümünde gerçekleşen eğitim şurası kararlarına dayanarak, şimdi zorunlu din derslerini anaokullarına indirmeye ve tüm okulların imam hatipleşmesinde yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şubesi üyeleri de İl Sağlık Müdürlüğü önünden toplanarak, Hamamyolu Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Burada grup adına açıklama yapan Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, "12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı, tekçi, baskıcı ve oteriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmakta, farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayarak toplumu kutuplaştırmaktadır. Bilim düşmanı politika ve uygulama geçtiğimiz 12 yıl içinde tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır." diye konuştu.