Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile grev erteleme kararını konuştuklarını anlattı. Serdardoğlu, Babacan’ın, grevi erteleme nedeni olarak kendilerine, “İhracat ağırlıklı ekonominin son derece önemli bir sektörü, onun için bu grev ertelendi.” dediğini aktardı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde Bakanlar Kurulu tarafından ertelenen grev hakkı için basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı açıklama için bakanlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı. Serdaroğlu, 1980 darbesinden sonra grev haklarının ertelendiğini hatırlatarak, 35 yıl aradan sonra tekrar grev haklarının ertelendiğini anlattı.

Serdaroğlu, sabah saatlerinde bir otelde programı olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile grev erteleme konusunda görüştüklerini söyledi. Babacan’ın, grev erteleme nedeni olarak ihracat ağırlıklı ekonomi için önemli bir sektör olmasını gösterdiğini aktaran Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Serdaroğlu, Babacan ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı: “Ali babacan ile bir görüşme yaptık. Bana diyor ki sizin sektör önemli bir sektör. İhracat ağırlıklı, ekonominin son derece önemli bir sektörü, onun için bu grev ertelendi diyor. Ben de şunu söyledim, o zaman bizim bundan sonra hiçbir şekilde grev yapmaya hakkımız yok. Hep önemli sektör olarak kalacağız. Hep erteleyeceksiniz. Peki patronlar gidip de bin 300 lira maaş alan işçiye, ekonomiyi sırtlayan bu işçiye üç kuruş, beş kuruş daha diye niye baskı yapmadınız diye sordum.”

Çalışma Bakanlığı önünde Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yaptığı eyleme, CHP’li milletvekilleri ve avukatlar da katıldı.