Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün yaşanan çatışmalarda evlerine roket isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Elif Şimşek toprağa verildi. İlçe halkı Şimşek için gözyaşı dökerken, yakınları sinir krizi geçirdi. Dünkü çatışmalarda yaralanarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Agit Yıldız (22) da müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bismil'de gerginliğin yaşandığı 3 mahallede okullar ders başı yapamadı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün saat 14.30’dan itibaren Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Sırat mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah kaldırıldı. Güvenlik güçleri ile PKK’nin gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) üyeleri arasında gece boyunca çatışma yaşandı. Çatışmalar sırasında Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir eve roket isabet etti. Akrabalarının evine misafirliğe giden 9 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti. Olayda 5 kişi de yaralandı. Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Elif Şimşek'in cansız bedeni, otopsi işlemlerinin ardından Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şimşek için ilçede taziye kuruldu. Yaralılar ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasına rağmen Bismil'deki 4 mahallede hayat tam anlamıyla normale dönmedi. YDG-H üyeleri, Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Sırat mahallelerinde barikat kurarak yolları trafiğe kapattı. İş makinelerini yolun ortasına park eden ve lastik yakan yüzü maskeli grup, bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyor. İlçe merkezinde fırıncılar dışında esnaf kepenk açmadı. Güvenlik sebebiyle öğrenciler okula gidemedi, ders başı yapamadı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, son birkaç gün içerisinde ilçede saldırıların yoğunlaşmaya başladığını söyledi. Şimşek, “Dün akşam çok trajik bir olay yaşandı. Bir anne çocuklarıyla birlikte amcalarının evinde, dışarıdan atılan bir patlayıcı sonucunda 8 yaşındaki Elif yaşamını yitirdi. Annesi ve kardeşleri hala yaralı olarak araştırma hastanesinde yatmaktadırlar. Dün akşam itibariyle aynı bölgede 3 kurşun ile yaralanan Agit Yıldız adlı bir genç de araştırma hastanesinde yaşamını yitirdi. Bir an önce bu saldırıların durdurulması, çözüm masasına dönülmesi gerekiyor. Bu acılar daha fazla derinleşmeden mutlaka hemen barış olması gerekiyor. Aksi takdirde ortaya çıkacak acılar ve toplumsal durum geri dönüşü mümkün olmayan duruma götürebilir. Durum, şu anda bütün sağduyuları zorlayan bir noktaya gelmiştir.” şeklinde konuştu.