Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün öldürülen 4 kişinin cenazesi, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Göğüsten üst tarafları parçalandığı için cesetlere henüz kimlik tespiti yapılamadığı belirtiliyor. Cenazelerden birinin Bilal Bozkurt adlı bir gence ait olduğu iddia ediliyor. Aile üyeleri, teşhis ve DNA testi için Malatya’ya gitti.

Diyarbakır Valiliği dün saat 12.30’da Bismil’in 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ulutürk, Dumlupınar, Fırat ve Tekel mahallelerinde hendeklerin kapatılması için operasyon başlatıldı. Yaşanan çatışmada 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ilçede bulunan bir kamu bankasına ait zırhlı para nakil aracı, 110 bin TL para, 1 tabanca ve 1 MP5 marka makinalı silahın teröristler tarafından gasp edildiğini belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Güvenlik kuvvetlerince ilçe genelinde başlatılan çalışmalar kapsamında 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının üzerlerinde yapılan aramada, 2 Kalaşnikof marka silah, bu silahlara ait 2 adet şarjör ve 70 adet fişek ile 15 adet el yapımı bomba ele geçirilmiştir.”