Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, vatandaşın ve bir baro başkanı olarak kendisinin yargıya güveninin kalmadığını ifade ederek, " Yaşasın üstünler ve üstünlerin adaleti, diyecek başka bir şey bulamıyorum. Vicdanlarımız sızlıyor.” dedi.

Asliye Ceza Mahkemesi’nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararının uygulanmamasıyla ilgili olarak, değerlendirmede bulunan Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, yargıya olan güvenin her geçen gün bitme noktasına geldiğini belirterek, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar yok hükmünde olmadığını dile getirdi.

Bir Baro Başkanı ve vatandaş olarak yaşananlardan kaygı duyduğunu ifade eden Enis Gül, “Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar yok hükmünde değildir. Hukuk tarihinde, hukukla hiç ilgisi olmayan yeni terimler üretiliyor. Bu da son derece kaygı verici bir durumdur. “Filler güreşir, arada kalanların canı çıksın” demek kabul edilebilir bir durum değildir. Yaşanan bu süreç nedeniyle bir Baro Başkanı olarak başta benim ve diğer vatandaşların yargıya güveni kalmamıştır. Yaşasın üstünler ve üstünlerin adaleti, diyecek başka bir şey bulamıyorum. Vicdanlarımız sızlıyor.” dedi.

“YARGI ADALETLİ OLMAZSA, VATANDAŞ HAKKINI NEREDE ARAYACAK”

Yargının her zaman tarafsız, objektif ve bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Enis Gül, “Anlaşılan o ki kimsenin adalet peşinde olduğu ya da adaletin yerini bulması derdinde olduğu yok. Yargıya olan güven bitti, hiç kimsenin yargıya güveni kalmadı. İnsanlar ne yapsın adaleti başka şekilde ve başka yerlerde mi arasınlar. Yargı adaletli olmazda vatandaş hakkını nerede arayacak. Bu böyle olmaz yargının kendine çeki düzen vermesi gerekir. Açıkçası benim artık bu yargıdan çokta bir beklentim yok. Yargının tarafsız, objektif ve bağımsız olması gerekir. Adalet hiçe sayılırsa vatandaşın bakış açısı çok farklı olur ve asıl sorunlar o zaman başlıyor. Tek temennimiz yargının biran önce kendine çeki düzen vermesi ve asli görevini yapmasıdır.” diye konuştu.