HDP’li Bitlis Belediyesi, göreve geldiklerinden beri yürüttükleri faaliyet ve çalışmaları basınla paylaştı.

Bitlis Belediyesi'nde yapılan basın toplantısına gazetecilerin yanı sıra Bitlis Belediye Eş Başkanları Nevin Daşdemir Dağkıran ile Hüseyin Olan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Arıkbaşlı, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Özel Kalem Müdürü Özgür Oran ve belediye basın birimi çalışanları katıldı.

Belediyenin önceki dönemden kalma çok ciddi bir borç yükünün bulunduğunu söyleyen Belediye Özel Kalem Müdürü Özgür Oran, "Böylesi düşük bütçeli bir belediyenin haddinden fazla bir mali kayıp yaşadığını gördük, büyük bir maddi borç krizi ile karşılaştık." dedi. Önceki dönemlerde gereksiz ve yersiz harcamaların yapıldığına dikkat çeken Oran “Yaklaşık 70 bin liralık bir telefon faturası, 60 bin liralık bal faturası ile karşılaştık. Bu apaçık bir şekilde her şeyi gösteriyor zaten. Bu anlamsız harcamalara rağmen 12 ay gibi kısa bir sürede 86 milyon liralık borcu 72 milyon liraya kadar indirdik. Böyle yüksek borçlanma, yani belediye bütçesinin üstünde bir borcu ödemek her açıdan belediye için zarardır." dedi.

2014-2015 döneminde yapılan hizmetleri aktaran Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ise belediye bütçesini yerinde kullanmaya çalıştıklarını anlatarak, "Bir yıllık süre zarfında tabiri caizse belediye bütçesini çar çur etmeden yerinde kullanmaya çalıştık. Geçmiş dönemin hataları haliyle bizi olumsuz etkiliyor, bunu telafi etmeye, zararı en aza indirmeye çalışıyoruz. Ancak zorlanıyoruz. Örneğin Bitlis Belediyesi'nin İller Bankası'ndan aldığı milyonlarca liralık borç haliyle İller Bankasındaki toleransımızın bitmesine sebep olmuştur. Adına Ak Saray denen gereksiz yapının maliyeti bizim 50 yıllık bütçemize denk geliyor. Takdiri halka bırakmak en doğrusu." diye konuştu.

Başkan Olan, daha sonra alt yapı çalışmaları, otogar binası, arıtma tesisi, derenin temizlenmesi, otopark ve toplu konutların dönüşümü projesinin de aralarında yer aldığı toplam 23 projenin detayları hakkında bilgi verdi.