Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesine bombalı saldırı düzenlediği tespit edilen bir terör örgütü üyesi tutuklandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bağlar Mahallesi'nde yer alan İl Özel İdaresi şantiyesinde, 3 Ekim 2015'te park halindeki iş makinesinin yanına terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin yaralandığı belirtildi. Olayın ardından Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şüpheli şahıs ya da şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik titiz ve kararlı bir çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Çalışmalar neticesinde, olayı gerçekleştiren iki şahıs tespit edilmiştir. Şahıslardan S.S. adlı kişi, 8 Ekim'de Güroymak ilçesinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda yakalanmıştır. Cumhuriyet savcılığınca alınan ifadesinde şahıs, suçunu kabul etmiştir. Ardından mahkemeye çıkarılan S.S. tutuklanmıştır. İkinci şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir."

Güroymak'ta terör örgütü PKK/KCK militanları, Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesine saldırmış, şantiye bekçisi Mehmet Şerif Şipallı'nın oğlu Maşallah Şipallı hayatını kaybetmiş, bekçi ve yeğeni Vasfi Gökyeroğlu yaralanmıştı.