Bitlis-Tatvan karayolundaki menfezlerin altına yüklü miktarda patlayıcı konulduğu ihbarını alan güvenlik güçleri, yolu ulaşıma kapattı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı bölgede yüzlerce araç kuyruğu oluştu.

Sabah erken saatlerinde her gün binlerce aracın geçiş noktası olan Bitlis-Tatvan karayolunun Tatvan ilçe girişindeki üç yol kavşağına yüklü miktarda patlayıcı konulduğu ihbarını alan güvenlik güçleri, güvenlik amacıyla Bitlis-Tatvan, Bitlis-Ahlat ve Tatvan-Güroymak karayolu ulaşımını sağlayan yolu kontrollü olarak ulaşıma kapattı.

Ahlat-Tatvan karayolu ulaşımını sağlayan yolu Tatvan Meslek Yüksek Okulu kavşağında, Bitlis-Tatvan karayolunu Tatvan Sanayi Sitesi yakınlarında, Tatvan-Bitlis karayolunu ise Tatvan Doğumevi Hastanesi kavşağında kesen güvenlik güçleri, bomba imha ekipleri eşliğinde bölgedeki yaklaşık 2 -3 kilometrelik alandaki menfez ve yol kenarındaki bomba araması yaptı. Detaylı yapılan bomba aramasının ardından Tatvan ilçe girişinde bulunan üç yol kavşağına yoğunlaşan güvenlik güçleri, burada herhangi bir şey bulamayınca, Bitlis istikametine yoğunlaştı. Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkiinde bölücü örgüt mensuplarınca daha önceden yola döşenmiş, el yapımı 3 patlayıcı, güvenlik güçlerinin arama yaptığı sırada infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanma olmazken, örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli çatışma da yaşandı. Patlamaların ardından karayolunun 3 ayrı noktasında derin çukurlar oluştu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bölgedeki çalışmalarını genişleten güvenlik güçleri güvenlik amaçlı Güroymak karayolu, Bitlis karayolu ve Tatvan karayolundaki tüm menfezleri tek tek kontrol ediyor. Güvenlik güçleri ayrıca Tatvan Üçyol mevkiinde bagajı açık şekilde bırakılan bir araçta da bomba araması yaptığı görüldü. Araçta herhangi bir bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan sabah 07.00 saatlerinde ulaşıma kapatılan Bitlis-Tatvan, Bitlis-Ahlat ve Tatvan-Güroymak karayolu ise henüz ulaşıma açılmadığı için Güroymak, Bitlis, Tatvan ve Ahlat istikametinden gelen araçlar nedeniyle yollarda yüzlerce araçtan oluşan uzun kuyruklar oluşmuş durumda. Yolda yapılacak kontrollerin ardından kapatılan yolların ulaşıma açılması bekleniyor.