Bitlis Valiliği tarafından, jandarma, polis ve korucuların katılımıyla Bitlis kırsalında düzenlenen operasyonlarda HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığı yönündeki açıklamaların medyada yanlış yorumlandığı belirtilerek konuya açıklık getirildi.

Bitlis kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik 2 gün önce hava destekli operasyon düzenlenmiş, Bitlis Valiliği de, HDP Bitlis Milletvekilleri Mızgin Irgat ve Celaded Gaydalı’nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek “Öte yandan operasyon bölgesine canlı kalkan olarak gelerek güvenlik güçlerimizi engellemek isteyen aralarında HDP’li Bitlis Milletvekillerinin de bulunduğu gruptan 21 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiştir.” şeklinde yazılı açıklama yapmıştı.

Basın yayın organlarında HDP'li vekillerin de gözaltına alındığı algısı oluştuğu belirtilerek Valilik tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Valiliğimizce kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek amacıyla yapılan basın açıklamasının, HDP Bitlis milletvekillerinin de gözaltına alınmış gibi bazı basın yayın kuruluşları tarafından yanlış yorumlanarak yayınlandığı anlaşıldığından konu ile ilgili valiliğimizce açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur. Valiliğimiz açıklamasında, Bitlis HDP milletvekillerinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığının söz konusu olmadığı, ilgili milletvekillerinin eylem yapan grupta yer aldıkları ima edilmiş olup, grupta bulunan milletvekilleri dışındaki kişilerden 21 kişinin gözaltına alındığı açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Söz konusu milletvekillerinin gözaltına alınması hukuken de mümkün değildir. Kamuoyuna duyurulur”