Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı farklı birimlerden çok sayıda polis, Bitlis Merkez, Tatvan ve Ahlat ilçelerindeki eğitim kurumlarına sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Alınan bilgilere göre, mail yoluyla emniyete iletilen bir ihbar üzerine, farklı birimlerde görevli polisler tarafından eş zamanlı olarak Bitlis merkezde bulunan Özel Reşat Kazancı İlk ve Ortaokulu'na, FEM Dershanesi'ne ve Ahlat ile Tatvan ilçelerinde bulunan FEM Dershanesi şubelerine baskın yapıldı. Baskın yapan polislerin zırhlı ve sivil araçlarla gelmesi ve ellerinde uzun namlu silahların bulunması dikkat çekti.

Basın mensupları ve okuldaki öğretmen ve idarecilerin, operasyonda gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle görüntü ve fotoğraf almalarına izin verilmedi.

DERS SAATİNDE YAPILAN BASKINA TEPKİ

Özellikle dershanelere ders saatlerinde baskın yapılması öğrencilerde korku ve paniğe neden oldu. Baskını haber alan çok sayıda öğrenci velisi ise dershane ve okula akın etti. Veliler, ders saatindeki baskına tepki gösterdi.

Öte yandan, il merkezi ve ilçelerindeki eğitim kurumlarına yapılan baskınlar neticesinde aramalar devam ederken, Bitlis Barosu'ndan gelen bazı avukatlar da olayla ilgili bilgi almaya çalışıyor.

Başkent'te okulun demir kapısı öğrencilerin üzerine devrildi: 2 yaralı