Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaparken, asker arkadaşıyla şakalaşması esnasında silahın ateş alması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Piyade Er Ömer Yalçin, memleketi Bitlis’in Tatvan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi görev yaptığı Şırnak’ın Silopi ilçesinden alınarak önce Diyarbakır’a, buradan da uçakla Muş Havaalanı'na, oradan ise karayolu ile Bitlis’in Tatvan ilçesine getirilen Piyade Er Ömer Yalçin için yoğun kar yağışı altında tören düzenledi.

Cenazesi ilk olarak ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirilen Piyade Er Ömer Yalçin’ı yakınları evin önünde gözyaşları içinde karşıladı. Türk bayrağına sarılı tabut içindeki cenazesi bir süre evinin önünde bekletilen Ömer Yalçin’ın cenazesi daha sonra buradan alınarak cenaze namazı kılınmak üzere aynı mahallede bulunan İhlas Camii’ne götürüldü. Yalçin’ın cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından İlçenin Karşıyaka Mahallesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nda yoğun kar yağışı altında gözyaşları içinde dualarla defnedildi.

Defin sırasında mezar başında ayakta durmakta zorlanan Ömer Yalçin’ın babası ve diğer yakınlarını ise Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz teselli etmeye çalıştı.

Öte yandan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cenaze törenine siyah çelenk gönderildi.

Düzenlenen cenaze törenine; Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kurum amirleri, askeri erkan, emniyet mensupları, askerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.