Bitlis’te geçen yıl ağustos ayında PKK’ya katılan 24 yaşındaki bir kişi, kaçarak silahsız şekilde güvenlik güçlerine teslim oldu. PKK’lı teröristin teslim olmasının ardından güvenlik güçleri tarafından bölgeye yapılan operasyonlarda mühimmat ele geçirildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl ağustos ayında PKK’ya katılan 24 yaşındaki S.G. kod isimli B.Y.’nin, PKK’nın kış üstlenmesinin bulunduğu yer olan Sehi bölgesindeki sığınaktan kaçarak silahsız ve techizatsız şekilde Bitlis Merkez Jandarma Komutanlığı'na teslim olduğunu açıkladı.

Ayrıca, elde edilen bilgiler ışığında Bitlis Merkez Konalga Köyü kırsalına operasyon düzenlendiği, araziye gömülü vaziyette 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 5 adet AK 47 şarjörü, 150 adet 7,62.39 mm fişek, 1 adet el bombası, 4 adet siyah kütüklük ve 1 adet mont ele geçirildiği belirtildi. Açıklamanın sonunda ise ele geçirilen silah ve mühimmatların muhafaza altına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.