Bitlis’te güvenlik güçleri, PKK tarafından çözüm sürecinde inşa ettiği belirtilen yapılara yönelik operasyon düzenledi. Hava destekli başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve geçici köy korucuları tarafından Bitlis merkeze bağlı Ölek köyü kırsalı Sehi Ormanları mevkiinde PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başlatılan operasyonda daha önce güvenlik güçlerimizce tespit edilen PKK terör örgütü mensuplarınca inşa edildiği ve kullanıldığı değerlendirilen yapıların yıkılması ve kamu düzenini tesis etmek amacıyla operasyon başlatılmıştır. Ölek köyü kırsalında terör örgütüne karşı başlatılan operasyon devam etmektedir. Operasyonların tamamlanmasının akabinde ayrıca gerekli açıklamalar valiliğimizce yapılacaktır.”

Öte yandan Bitlis ve ilçelerinde dün geceden beri 3 operatörde de şebeke bağlantısı sağlanamadığı gibi internet bağlantılarında da sorunlar yaşanıyor.