HDP’li Bitlis Belediyesi, kadınlara pozitif ayrımcılık kapsamında bir ilke imza atarak, kentte bulunan şehiriçi otobüslerin her hafta Pazar günleri kadınları ücretsiz olarak taşıması kararını aldı.

Pozitif ayrımcılık anlamında hayata geçirdiği projelerle kadınlara yönelik desteklerini artıran Bitlis Belediyesi, bu kez de kentte bulunan şehir içi otobüslerin her hafta Pazar günleri kadınları ücretsiz olarak taşıması için resmi karar aldı. Çalışmayla ilgili bilgi veren Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak, belediye olarak özellikle kadınlara yönelik verdikleri pozitif ayrımcılık sözlerini bir bir yerine getirdiklerini söyledi.

Belediye olarak daha öncesinde de kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Eş Başkan Dağkıran, “Belediyemizin en önemli misyonlarından olan 'Kadına hayatta daha aktif bir rol kazandırma' çabasına dair çalışmalar hızla devam ediyor. Bu misyonu gerçekleştirme adına yapılan çalışmalardan biri de kadınlarımızı hayli sevindirecek bir uygulama olarak görülüyor. Bitlis Belediyesi'nin, halkımıza bir ilki tattırma adına faaliyete geçireceği uygulama şöyle olacak: Kadınlarımız haftada bir gün ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Daha öncesinde farklı belediyelerde de yapılan bu uygulamadan Bitlis’imizin kadınları da ilk kez faydalanabilme imkanı bulacak.” diye konuştu.