Bitlis Beş Minare Mahallesi'nde inşa edilen 4’ncü Etap Toplu Konutların giriş çıkışlarında sıkıntı yaşayacaklarını belirten Halk Otobüsleri sürücüleri, bölgeyi rahatlatacak kavşakların yapılmasını istiyor.

Bitlis’te faaliyet gösteren S.S.13 No’lu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Felemez Kök, yeni inşa edilen ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan 4’ncü Etap TOKİ’lerde yolcu taşımaya başlayacaklarını, ancak bölgenin giriş ve çıkışlarında sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

Bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade eden Kök, şunları söyledi: “Beş Minare mahallesinde inşa edilen yaklaşık 950 konut önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek. Burada yaşam başlarken bizler de buna göre planlamalarımızı yapıyoruz. Bu bölgeye 17 adet yeni otobüs çıkaracağız. Ancak TOKİ’lerin giriş çıkışları çok da müsait değil. Herhangi bir kaza yaşanmaması adına bu bölgede hem birinci etap TOKİ’lere, hem de 4’ncü etap TOKİ’lere giriş çıkışı sağlayacak yeni bir kavşak yapılmasını talep ettik. Karayolları ve belediyeye onlarca kez gitmemize rağmen çözüm bulunamadı. Burası yerleşime açıldıktan sonra ciddi sıkıntılar yaşanacak.” dedi.

Özellikle Karayolları'nı bu konuda ciddi bir tedbir alması konusunda uyardıklarını da dile getiren Kök, “Burada kavşak talebimiz olumlu karşılanmadı. Bize yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan kavşaktan dönerek gelmemiz istendi. Bu da hem bizim için bir külfet, hem de vatandaş için eziyet olacak. Burada yeni bir kavşak inşa edilmesi durumunda kazalar da en aza indirilecek. Biz her gün değişik kazalarla burun buruna geliyoruz. Bunu yaşamamak ve gelecekteki sıkıntıları çözmek için burada kavşak elzemdir” şeklinde konuştu.

Kök açıklamasının sonunda, “İleride yaşanabilecek sorunları çözmek adına yetkilileri bir araya gelerek ortak bir akılla sorunu çözmeye davet ediyorum. Önümüzdeki günlerde burası yerleşime açılacak ve yaklaşık 5 bin kişi burada yaşamını sürdürecek. Kimsenin burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Yetkilileri de bu konuda göreve davet ediyoruz.”