Bitlis ve ilçelerinde kurban fiyatları düşmesine rağmen satıcılar alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Kurban Bayramı'na bir gün kala Tatvan’da bulunan hayvan satış yerlerindeki kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Fiyatların bir önceki yılla aynı olmasına rağmen kurbanlık satışlarında büyük oranda düşüş olduğunu belirten kurban satıcıları, umutlarını son güne bağlıyor.

Kurban satış pazarında küçükbaş kurbanlıkların bu yıl 350 ile 500 lira arasında satıldığını ifade eden Musa Kaya, 15 yıldır kurbanlık hayvan sattığını, ilk defa bu yıl satışlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Kaya, "60 küçükbaş kurbanlık hayvanla, yaklaşık 10 gündür hayvan pazarında satış yapmaya çalışıyorum. Önceki yıllarda hayvanlarımı getirir getirmez birkaç gün içinde satıyorum. Bu yıl 10 günde 10 hayvan ancak satabildim. Geriye kalan 50 hayvanımı da satmak için bekliyorum. Pazarda hiçbir hareketlilik yok. Umudumuzu arife gününe bağladık. İnşallah son gün kurbanlıklarımızı satarız." diye konuştu.

Bir başka kurbanlık hayvan satıcısı Yusuf Kale ise kurbanlık fiyatlarını geçen yıllardan çok daha aşağıya çekmelerine rağmen alıcı bulamadıklarını kaydetti. Geçen yıl 350 ile 600 lira arasında sattıkları bir kurbanlık koyunu bu yıl 250 liradan satışa sunmalarına rağmen alıcı bulamadıklarını ifade eden Kale, "6 gündür kurban pazarında hayvanlarımı satmaya çalışıyorum. 70 koyundan 14'ünü satabildim. Kurbanlıklar elimizde kalmasın diye çiftini 400 liradan bile sattığımız oluyor." dedi.

Vatandaşlar ise kurban sahiplerinin aksine fiyatların yüksek olmasından dert yakınarak, bu şartlarda kurbanlık alma güçlerinin bulunmadığını dile getirdi.