BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile birlike Midyat'taki Irak ve Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampı ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Irak ve Suriyeli mültecilerin kaldığı 7 bin kişilik kampa gelen Angelina Jolie, kampı gezerek mültecilerle sohbet etti. Mülteciler tarafından ilgi ile karşılanan Jolie, sığınmacıları tek tek dinledi. Angelina Jolie'yi görmek için toplanan sığınmacılar, cep telefonlarıyla Angelina Jolie'nin fotoğraflarını çekti. Daha sonra kampta BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile birlikte açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi (BMYK) Angelina Jolie, Şu ana kadar dünyada bu kadar çok mülteci olmadığını belirterek, bu durum yalnızca mültecilerin sorunu değil bu global bir sorun olduğunu söyledi. Suriye'de yaşanan savaştan dolayı milyonlarca insanın mülteci duruma düştüğünü belirten Jolie, "Eğer mülteci iseniz iş bulamazsınız, çalışamazsınız. Öğrenim göremezsiniz ya da eğitiminizi tamamlayamazsınız.” dedi

Yezidilerin başka bir ülkeye yerleştirmeleri konusuna da değinen Jolie, şunları söyledi; "Bu defa ben özellikle Yezidilerle görüşmedim. Bildiğiniz gibi Yezidilerin durumu hassasiyet arz ediyor. Savaştan sonra eski yerlerine nasıl dönecekler. Orada onların güvenliği nasıl sağlanacaktır. Tabi onların durumlarına dair raporlar var. Bir Avrupa ülkesine gitmek istediklerine dair mektuplar geliyor. Bu konuda onların bu ülkelere yerleştirmek gibi bir konumda değilim."