Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, BM olarak Suriyelilerle ilgili bakış açılarını değiştirdiklerini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen BM Mukim Korrdinatörü Malhotra, Hatay Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret etti. Ziyarette Vali Topaca’dan il hakkında bilgi alan Malhotra ilk defa Hatay’a geldiğini ancak bundan sonraki süreçlerde kenti ziyaret etmeyi sürdüreceğini söyledi.

Birleşmiş Milletlerin yaptığı çalışmalar içerisinde Türkiye’nin verdiği destekler teşekkür eden Malhotra 2015 yılında yapılacak desteklerin daha da artması temennisinde bulundu. Birleşmiş Milletler olarak Suriyelilerle ilgili bakış açılarını değiştirdiklerini ve konuyu kısa süreli bir sorun olarak görmediklerini ifade eden Malhotra “Suriyelilere yardım konusunu uzun süreli bir gelişim meselesi olarak kabul ediyoruz. Gelişmeye, kendi kendine ayakta durabilmelerine, kalkınma amaçlı programlara yönelik olarak değerlendiriyoruz. 2015 itibariyle Birleşmiş Milletlerin 15 farklı organizasyonunun bir kısmının uzun dönem bir kısmının kısa dönem bir kısmının ise her iki program kapsamında ele alınacak çalışmalar yapmasını bekliyorum” diye konuştu.