Suriye'deki muhalif grupların temsilcileri ile "Suriye'deki iç savaş" konusunu görüşmek üzere Gaziantep'e gelen Mistura, görüşmelerin ardından Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Burada, Suriyelilerle sohbet eden Mistura, daha sonra geçen yıl ailesiyle Halep'teki çatışmalardan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Muhammed Salih'in evine konuk oldu. Mistura, Salih'e savaşın son bulması için çaba sarf ettiklerini aktardı.

Mistura, aile ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, muhaliflerle yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Suriye halkının savaşın bitmesi noktasında tek ses olduğunu belirten Mistura, en azından bazı bölgelerde çatışmaların sona ermesinin arzu edildiğini, kendisinin de bu umudu taşıdığını ifade etti. 

Mistura, ”‹gazetecilerin "Esed ile tekrar görüşme yapılacak mı?" sorusuna, "Herkesle görüşüyorum, Esed ile de halihazırda görüştüm. Barışa katkı sağlayabilecek herkesle görüşürüm" yanıtını verdi.

Türkiye'ye ev sahipliği ve insani yardımları için teşekkür eden Mistura,"Öncelikle 1 milyon 600 bin Suriyeliye cömertçe ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye ve Türk yetkililere çok teşekkür ederim. Tabii ki Suriyeler için en iyisi evlerine geri dönmeleridir" diye konuştu.

Mistura, temaslarının ardından kentten ayrıldı.