Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye kararına ilişkin "Suriye'de baştan beri sadece kimyasal silahların değil diğer silahların da susmasını arzu ettik" dedi.

Pakdil, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de savaşı durduracak her türlü kararı desteklediğini belirtti.

BM'nin üzerine düşen görevi yerine getirmemesinden dolayı Suriye yönetiminin bundan cesaret bularak yüz binleri geçen insanı katlettiğini dile gitiren Pakdil, şunları kaydetti:

"Suriye'de akan kanı ve katliamı durdurmak başta BM olmak üzere herkesin görevidir. Almanya'da insanlar nasıl ki seçime gidip başbakanlarını, hükümetlerini seçiyorsa Suriye'de de insanlar seçime gitsinler ve kendi hür iradeleriyle kimi istiyorlarsa seçsinler."

Konseyin kararını olumlu bulduklarını kaydeden Pakdil, "BM'nin kimyasal denetim konusunda bir karar alması ve Güvenlik Konseyi'nin bu hususta anlaşmış olmaları olumlu bir adımdır. Ümit ederiz bundan sonraki aşamalarda da bu tip yapılan katliamları önleyici her türlü kararı alırlar. Bu yönden bu kararın diğer gelişmelere ışık tutmasını ve olumlu bir karar olmasını diliyorum. Suriye'de savaşı durduracak her türlü kararı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Pakdil, BM kararının Suriye'de barış konusunda atılacak adımların ilk habercisi olmasını arzuladıklarını sözlerine ekledi.