Silivri'de tutuklu bulunan ve 71 gün sonra ameliyat izni çıkan böbrek hastası Komiser Ahmet Özdil’in babası Mustafa Özdil, hastaneden oğlunun sağlık durumuna ilişkin bilgi alamadığını söyledi. Baba Özdil, "Devlete güvenimiz kalmadı. Hiçbir güven duymuyorum artık." dedi.

Sahur operasyonunda gözaltına alınan polislerden Komiser Ahmet Özdil, doktoru 'sağlık durumu kritik, acil ameliyat gerekli' demesine rağmen 71 gün sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. 2 gün önce ameliyat olan Özdil’in sağlık durumuyla ilgili kesin bir bilgi alamadıklarını söyleyen baba Mustafa Özdil, “Yeni film çektiler sordum onlara iyi dediler bir hasar olmadığını söylediler. Doktorlarla henüz görüşemedim önce görüştüm tamam iyi dedi bir sorun yok dedi. Ama şuan filmi gördükten sonra sormadım. Böbreğinin iflas etme durumu vardı onu öğrenemedim. Çocuk artık buradan kurtulursam giderim bakarım böbreğin ne durumda olduğunu öyle öğrenebilirim daha şimdi devlete güvenimiz kalmadı. Hiçbir güven duymuyorum artık. Bilmiyorum bu süreçten sonra kim getirir bu güveni bilmiyorum şuan benim güvenim yok devlete.” şeklinde konuştu.

'ODA ÇOK SOĞUK, KLİMA ÇALIŞMIYOR'

Oğlunun yattığı odanın güneş almadığını ve soğuk olduğunu söyleyen Mustafa Özdil, “Çocuğun yanında ben refakatçi olarak kalıyorum bana bir yastık bulup ta veremediler. Çocuğum içinde keza öyle. İki tane koğuş var ona baktım onda da yok. Bodrum katta bir yer soğuk çocuk çıktığında titriyordu soğuk güneş görmüyor oda. Çocuk baba klimayı aç dedi klima var ama kumanda yok. Bazı sorunlar var ama biz artık onları sorun olarak görmüyoruz. Çocuğumun sağlığı iyi olsun da başka şey istemiyorum. Ne olacağı belli değil Cuma belli olur herhalde ne zaman çıkaracakları.” ifadelerini kullandı.