Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılanmasına devam edildi. Esas hakkında mütalaasını veren savcı, emniyet görevlileri İlker Usta ve Sedat Zavar'ın 'haberleşmenin gizliliğini ihlal, siyasi ve askeri casusluk' suçlarından, TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın ise bu suçların işlenmesine yardım etmek suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın yedinci duruşmasına tutuklu sanıklar İlker Usta ile Sedat Zavar ve başka bir dosya nedeni ile tutuklu bulunan Hasan Palaz, bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Esas hakkında mütalaasını sunan savcı, yakalamalı sanıklar Ali Özdoğan ve Enes Çiğci ile gıyabi tutuklu sanık Serhat Demir yönünden dosyanın ayrılmasını talep etti.

Savcı eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel ve suç tarihinde Erdoğan'ın Yakın Koruma Müdürlüğü'nü yapan Zeki Bulut, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı, Harun Yavuz ve Ahmet Türer’in beraatını istedi.

Savcı tutuklu sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar’ın 'haberleşmenin gizliliğini ihlal, siyasi ve askeri casusluk' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Savcı mütalaasında iki sanığın dinleme cihazı yerleştirdiğini ve Erdoğan’ın aleni olmayan konuşmalarını rızası olmadan dinlediklerini ileri sürdü. Savcı ayrıca dinlemeler sonucunda devletin gizli güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgelerinin temin edildiğini ileri sürdü.

Savcı ayrıca TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz için de, Sedat Zavar ve İlker Usta’ya yardım etmek ve sanıkların cezalarının engellemeye yönelik olarak rapor hazırladığı gerekçesi ile cezalandırılmasını talep etti.