Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Duruşmaya tanık ifadelerinin alınması ile devam ediyor. İfadesi alınan tanık Ferhat Yılmaz, Başbakanlık ofisine giriş çıkışlarla ilgili olarak “Mustafa Varank’ın geldiğinde refakatçı vermek istedik. O istemedi. Mustafa Varank istisnadır, o her zaman girebilir.” dedi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Hasan Palaz, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı ve Harun Yavuz katılıyor. Sanık avukatları, ifadelerin tutanağa aynı şekilde geçmediği gerekçesi ile SEGBİS yöntemi ile ifade alınmasını istedi. Mahkeme sanık avukatlarının SEGBİS ile ifade alınma talebini reddetti.

Duruşmaya öğle arası verilmeden önce tanıklar Fatih Göçmen, Ömer Aras, Ferhat Yüksel, Mustafa Ertan Güngör, Yusuf Ekiz, İbrahim Yıldırım, Mehmet Başaran, Mevlut Albay, Kamil Başaran, Necdet Güven ve Erdinç Gürkan’ın ifadesi alındı.

Keçiören ikametinde büro amiri olarak görev yaptığını belirten Ferhat Yüksel, böcek aramaları yapıldığı zaman teknisyenlerin de aramalara refakat ettiğini kaydetti. Kendisinin refakat ettiği aramalarda herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Yüksel, "Mustafa Varank’ın geldiğinde refakatçı vermek istedik. O istemedi. Mustafa Varank istisnadır, o her zaman girebilir." dedi.

Başbakanlık Çankaya konutunda teknisyen olarak görev yapan Mevlut Albay ise, "Hatırlamadığım iki aramada görev yaptım. O esnada arama tarama yapan ekibin yanındaydım. Prizi söktüler. Mustafa Varank’ı çağırdılar. Daha sonra dışarı çıkmamı söylediler. Sonra kapıları kapatıp kendileri içerde kaldılar. Sökülen prizin torbaya koyulduğunu gördüm. Sonra sorumlu olduğum için yerine başka priz koydum." ifadelerini kullandı.

Öğle arası verilen duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile devam edilecek