Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlenen deniz dibi temizlik kampanyası kapsamında, Göltürkbükü Mahallesi'nde ikinci kez temizlik yapıldı. 15 Mart-5 Haziran 2015 arasında, Bodrum Belediyesi'nin ve gönüllü dalgıçların katıldığı deniz dibi temizlik çalışmalarının altıncısı, Gölköy mevkisindeki balıkçı barınağından başlatıldı. Yaklaşık iki saat süren temizlikte metal atıklardan araba lastiğine, içecek şişelerinden şezlong ve kanolara kadar onlarca çeşit atık malzeme çıkarıldı. Atık malzemeler arasında yer alan el arabası ise şaşkınlığa yol açtı. Güneşli bir havadaki etkinlikte denizden çıkarılan atıklar, ayrıştırma ve ölçümleme işlemlerinin ardından kamyon ve traktörle Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki deniz dibi temizliği proje alanına aktarıldı. Çalışma kapsamında deniz dibinden 200 kg. plastik, 85 kg. cam, 250 kg. metal, 200 kg. yanabilen, 15 kg. yanıcı olmayan, 20 kg. kompozit ve 250 kg. da otomobil-TIR lastiği olmak üzere toplam bin 20 kg. atık çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Ahmet Acar, yaptığı açıklamada, "Gelişigüzel doğaya atılan bu atıklar, çevremize büyük zararlar veriyor. Her birimiz doğaya karşı daha duyarlı olmalıyız, çevremizi her zaman korumalıyız. Kirletmemeli ve kirletilmesine de göz yummamalıyız." dedi.

Deniz dibi temizliği 19 Nisan'da Turgutreis, 26 Nisan'da Akyarlar, 3 Mayıs'ta Ortakent, 10 Mayıs'ta Bitez, 17 Mayıs'ta Gümbet ve 24 Mayıs'ta Yalıçiftlik'te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ise Bodrum ilçe merkezinde düzenlenecek temizlikle son bulacak.