Umuda yolculuk için Bodrum’un Akyarlar mahallesinden Yunanistan'ın Kos adasına geçmeye çalışırken botları batan ve cansız bedenleri sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi ve annesinin cenazeleri memleketleri Kobani'de toprağa verildi.

Bodrum’dan Yunanistan'ın Kos adasına oradan da Kanada’ya akrabalarının yanına gitmek isterken bindikleri lastik botun alabora olması sonucu 12 kişiyle hayatını kaybeden ve kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyayı sarsan minik Aylan Kurdi ve ailesinin cenazesi bugün İstanbul’dan kalkan tarifeli uçakla Şanlıurfa’ya getirildi. Uçaktan inen ve burada yetkililer tarafından karşılanan baba Abdullah Zahim Kurdi, eşi ve 2 çocuğunun cenazeleri 2 ayrı cenaze aracına konularak polis ekipleri ve zırhlı araçlar eşliğinde konvoy halinde Mürşitpınar sınır kapısından geçirilerek defnedilmek üzere Kobani’ye getirildi.

Baba Abdullah Zahim Kurdi ise kendisine tahsis edilen minibüsle Kobani'ye gitmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu Suruç ilçesine hareket etti. Kobani’de cenaze namazı kılınan anne Rihan Kurdi çocukları Aylan ve Galip Kurdi daha sonra yan yana açılan mezarlara gözyaşları içinde defnedilildi.

Cenazeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve HDP milletvekilleri ile Kobani halkı katıldı. Baba Kurdi, kefen içindeki oğlunun cansız bedenini gözyaşları içinde toprağa verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, cenazelerin defnedildiği sırada Kurdi ailesinin akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Cenazeler toprağa verildiği sırada yüzlerce kişi ağıt yakarken, baba Abdullah Zahim Kurdi’nin de zor ayakta durduğu görüldü. Baba Kurdi, defin işleminin ardından bir süre mezar başından ayrılmadı.