Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 76 kaçağın taşındığı filikanın kaptanının olmadığı ortaya çıktı. 6 kaçağın ölümüyle sonuçlanan faciada tekneyi Suriyelilerin kullandığı öğrenildi. Olayla ilgili organizatörlerin bulunmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Dün gece saat 02.17 sularında Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kaçmaya çalışan kaçakların bulunduğu Filika battı. Bodrum'un 4 mil güneyinde batan tekne için bölgeye 6 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildi. Arama kurtarma operasyonunda 70 kaçak göçmen sağ kurtarıldı, biri kadın, biri çocuk ve 4 erkek toplam 6 kaçağın ise denizden cansız bedeni çıkarıldı. Yapılan incelemede filikanın yarı batık ve ters vaziyette olduğunun tespit edilmesi üzerine, içerisinde bir miktar hava olduğu anlaşıldı. Dalgıçlar tarafından filikaya dalış yapılması sağlandı. Filika içerindeki hava sayesinde hayatta kalan 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sona erdiği belirtildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar, Bodrum Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda Suriyelilerin temin ettikleri tekneyle gece yarısı Akyarlar'dan kaptansız olarak denize açıldıkları öğrenildi. Jandarma ve Polis ekiplerince organizatörlerin bulunmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.