Bursa’da bir evin bodrum katında çıkan yangının ardından mahsur kalan 5 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtardı.


Bursa merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Gezer Sokak'taki 4 katlı binanın bodrum katında meydana gelen yangında muhtemel bir facianın eşiğinden dönüldü. Beşir A.’nın oturduğu evde televizyondan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede evi sardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yangınla beraber oluşan duman sebebiyle ev sahibi hamile kadın ve çocuğu ile komşuları Nazlı Rahat ile kızları Berra ve Hiranur Rahat dumandan etkilendi. Evde bulunanlar Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangından etkilenen vatandaşlara ilk müdahale ambulans içinde yapıldı. Yaralılar daha sonra hastaneye götürüldü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile tamamen söndürülen yangınla alakaları soruşturma başlatıldı.

OLASI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Yangında gelini ve iki torunun dumandan etkilenen Songül Rahat, “Aşağı indiğimde aniden dumanın binayı sardığını gördük. Yukarı doğru duman çıkıyordu. Aşağıda oturanlar bağırarak dışarı çıktılar. Yangının televizyondan çıktığını söylüyorlar.” dedi.

Ev sahibi Kemal Rahat ise “Üst kattaydım, aniden bayan çocuğunu alıp dışarı çıkarken ağladı. Bende baktım duman çıkıyor, itfaiye ve ambülans çağırdık. Ateş gittikçe fazlalaştı. Kurtaramadık. İçeride bir bayan ve çocuğu vardı. Şükür onlarda bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Görgü tanığı Mehmet Kocatepe de, çalışırken birden evin tutuştuğunu belirterek, “Ben sordum televizyondan çıktı diyorlardı. Çocuklar itfaiye ve vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı.” dedi.