Aydın'ın Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'nde bu yıl ilki düzenlenen boğa güreşi büyük ilgi gördü. 120 boğanın kıyasıya mücadele ettiği boğa güreşinde zaman zaman tansiyon yükseldi. Kıran kırana geçen boğa güreşlerinde bazı boğa sahipleri boğaların altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Ege Bölgesi'nin geleneksel hale gelen boğa güreşi arenası, bu kez Aydın Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'nde ünlü boğaları ağırladı. Ege'nin illerinden gelen 120 boğa kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman boğa sahipleri hayvanlarını sakinleştirmeye çalıştı, bazı boğalar da güreş tutmayınca güreştirmek için uğraştılar. Arenaya çok sayıda boğa sahibinin girmesi üzerine zaman zaman gerilen ortam görevlilerin müdahalesiyle yatıştırıldı.

İki boğanın mücadelesinde başka bir boğanın girmesi üzerine boğa sahipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tozu dumana katan boğaların güreşi sonrası, güreşte boğası galip gelenler davul zurna eşliğinde eğlendi. Boğasının zaferini kutlayan bir boğa sahibi az daha boğasının boynuzlarına maruz kalıyordu. Davul zurna eşliğinde oynarken boğasına yaklaşan boğa sahibini boğa boynuz attı. Kıvrak bir hareketle boğanın boynuzundan kurtulan boğa sahibi oynamaya devam etti.

Kemer Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen boğa güreşinden elde edilen gelirin muhtarlık binası için kullanılacağını belirten muhtar Çetin Arda güreşe olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.