İzmir'in Kınık ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Fevzi Yıldırım, boğaz ağrısıyla Bergama Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada teşhis koyulamayan Yıldırım'ın, sevk edildiği İzmir'de yapılan tahliller sonucu gırtlak kanseri olduğu ortaya çıktı. Tedavi sürecinde devamlı İzmir'e gelmek zorunda olan Yıldırım'ın yakınları, maddi ve manevi sıkıntı yaşadıklarını belirterek yardım istedi.

Serbest meslekle uğraşan Fevzi Yıldırım, yaklaşık iki ay önce boğaz ağrısından şikayet etmeye başladı. İlçelerine en yakın olan Bergama Devlet Hastanesi'ne giden Yıldırım'ın hastalığına teşhis koyulamadı. Doktorlar, iddiaya göre antibiyotik ve boğaz spreyi vererek gönderdi. Yıldırım’ın iki hafta sonra yaraları büyüdü. Yemeden içmeden kesilen, konuşma güçlüğü çekmeye ve kan kusmaya başlayan Yıldırım, kısa sürede 70 kilodan 40 kiloya kadar düştü. Bergama Devlet Hastanesi, tedaviden sonuç alınamayınca Fevzi Yıldırım’ı, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Teşhis koyulabilmesi için defalarca Kınık’tan İzmir’e gidip gelen Yıldırım’ın, gırtlak kanserine yakalandığı belirlendi. Ardından onkoloji bölümünde kemoterapiye başlandı.

Ağabeyi Yıldıray Yıldırım, kardeşinin hastalığına Bergama’daki doktorların teşhis koyamaması sebebiyle 15 gün kaybettiklerini, yaraların arttığını öne sürdü. Yıldırım, “Annemin babamın hiçbir geliri yok. İzmir'e, belediyemizin hastalar için tahsis ettiği minibüs olmasa gelmemiz mümkün değil. Hastaneye yatış da vermiyorlar. Sürekli 120 km.’lik yol katederek İzmir’e geliyoruz. Maddi yönden çok büyük sıkıntıdayız.” diyerek yardım talep etti.