Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinin, rektör Melih Bulu'nun istifasını istemek amacıyla başlattıkları eylemler devam ediyor. Twitterde bugün HerYerBogaziciHerYerDirenis, AşağıBakmayacağız hasthagları TT oldu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı eylemler Türkiye'nin diğer illerine de yayıldı. Ankara, Konya, Bursa, İzmir, Eskişehir gibi şehirlerde de destek buldu. Bugün Boğaziçi Kmapüsüne giden öğrenciler ise şarkılar eşliğide Melih Bulu'yu istifaya davet ettiler.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Öğrenci başka terörist başkadır. Aynısı Boğaziçi Üniversitesi'nde olduğu gibi, bu ikisi birbirine karışırsa, yani teröristler öğrenci kisvesine ve kimliğine bürünürse ne huzur ne de sükûnet kalacaktır. Bu işin şakası yoktur. Ağırlaşan meselenin hafife alınacak tarafı yoktur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Boğaziçi öğrencilerine: Siz terörist misiniz?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz öğrenci misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Boğaziçi açıklaması: Türkiye’nin evlatlarını derhal serbest bırakın

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilere yönelik iktidara çağrıda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin evlatlarını derhal serbest bırakın ve yarattığınız gerginliğe son verin" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a Boğaziçi uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Erdoğan’ın tecrübesiyle gençleri mentörlük etme gibi bir görevi var. Ayrı ama kendisine tavsiyem bir defacık Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlasın ve gençlerin mentörlüğünü bir görsün” dedi