Esenler’de kocası tarafından öldürülen Zehra Aydın’ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Baba Sebahattin Akyüz, kızının evliliğini onaylamadığını söyledi.

Esenler'de 2 aylık eşi tarafından boğularak öldürülen Zehra Aydın'ın (35) cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan babası Sebahattin Akyüz tarafından alındı. Cenazeyi almaya gelen baba Sebahattin Akyüz, kızının daha önceden bir evlilik yaptığını ve 3 çocuğunun olduğunu söyledi. Kızın yaptığı ikinci evliliği istemediğini anlatan baba Akyüz, “Çocuğu sevmedim. Ben sağdan soldan öğrendim. Psikopatın biriymiş. Ben onunla evlenmesini kesinlikle istemedim. Nikahına bile gitmedim." dedi. Kızının boğularak öldürüldüğünü sonradan duyduğunu aktaran baba Akyüz, şöyle konuştu: “Akşam polisler bana söylemedi. Cuma günü bizdeydi. Hatta büyük oğlu bende kalıyor. Önceki eşinden 3 tane çocuğu vardı. Torunum duymasın diye babaannesine yolladım."

8 yıl önce oğlu Uğur Akyüz'ü 18 yaşında iken bir trafik kazasında kaybettiğini anlatan baba Akyüz, “Bu benim ikinci çocuğum. Dayanamıyorum. 18 yaşında bir oğlumu motor kazasında kaybetmiştim.” diye konuştu.

Olayın faili olarak aranan kocanın cinayetin ardından not bıraktığı iddialarını cevaplayan baba Akyüz, “Ben notu görmedim. Sabah öğrendim. 'Ben' demiş, 'namusumu temizledim. Boğdum' demiş. 'Ufak bir işim var. Gidip teslim olacağım' demiş. Notta o yazıyormuş. Ama polisler bu notu bana söylemedi. Söylemez de zaten. Bir anda ne olacağı belli olmaz diye söylemez. Canilerin gücü kadınlara yetiyor. Şimdi onu ben karşımda görsem tanımam. Bizim enişte bana sordu. 'O taraftan kimse var mı' diye. Ben görsem bile tanımam dedim. Damadı evleneceği zamanlar gördüm. Geçen yanından geçiyorum. Ya beni tanıdı, ya da tanımadı. Kıyımdan geçti. Hiç konuşmadı. Kızıma dedim. Beni tanımadı mı dedim, görmezden mi geldi. 'Ya bırak baba, boş ver dedi. Kızım kendi yaptı bu evliliği. Yazık oldu." ifadelerini kullandı. Zehra Aydın’ın cenazesinin yarın öğle vakti Ümraniye Alemdağ’da defnedileceği kaydedildi.