Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Kürt sorunu bir demokrasi sorunudur. Demokrasi sorunu olması sebebiyle çözümünde demokratik şekilde yapılması gerekmektedir. Bu işi de parlamentoda çözülmesi gerekiyor.’’ dedi

Eskişehir'de düzenlenen 'Türkiye Ekonomisi ve Geleceği' paneline katılan Böke, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin daha önce yapmış olduğu 'Terörün bitirilmesi için meclisten grup oluşturulmalı ve iletişime geçmeli' şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları dile getirdi: "Biz Kürt sorunun çözülmesi konusunda 2012 yılından beri çok net bir harita koyduk. Bu haritadan herhangi bir değişiklik yok. Bu haritada bu bir demokrasi sorunudur. Demokrasi sorunu olması sebebiyle çözümünde demokratik şekilde yapılması gerekmektedir. O zaman meşru aktörlerin demokrasini en temel platformu olan parlamentoda bu işi çözmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu konuda düşüncesinde herhangi bir değişiklik yok. Ben bu görüşü ifade ettim. Parlamento içerisinde kurulacak bir komisyon ve hep bir masadan bahsediliyor. Gerçek masanın parlamento olduğunu anımsatan bir yaklaşıma ihtiyacımız var. 550 milletvekili bu parlamentoda en büyük masa orada. Ve tek masa orada bizim bu parlamento içerisinde temsiliyet gösteren bütün partilerin eşit temsil edildiği bir komisyonun kurulması önerimiz var. Bu komisyonun parlamento dışında sivil toplum kuruluşların da dahil edilecek ortak bir akıl heyeti kurulması ihtiyacı var. O ortak heyetle beraber Türkiye’de terörü sonlandıracak terör örgütünü silahlarını gömmesini sağlayacak mekanizmanın kurma yükümünü bu meşru aktörlerden geçiyor."

"BAŞBAKAN ERKEKLERE GELİN BULACAKMIŞ KAYNAĞINI NEREDEN BULACAK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu 'gençlere gelin size gelin bulalım' konuşmasına da değinen Selin Sayek Böke, "Maliye bakanı kendi programlarıyla ilgili yüzde biri teneffüs ederken diğer partilerin maliyeti dediği adeta hepimizin maliyetini toplamı gibi gözüküyor. Şimdi gerçekçi ve dürüst siyaset yapmamız lazım. Birbirimize çamur atarak işte buralara geldik. Biz bir hükümetiz, iktidardaymışız gibi açık ve şeffaf bir program sunduk 7 Haziran'da çiftçiden mazotta vergi alınmamasına asgari ücretten vergi alınmaması bunların geri vergi dönüşümünden sonra toplam maliyeti 57 milyar ediyor. Ben şimdiye kadar hükümetten hiçbir yaptıkları programdan bunları duymadım. İşte geçen hafta Başbakan 'erkeklere gelin bulacağım' vaadinde bulundu. Bunu hangi kaynaktan bulunacağını açıklamadı. Ya da her iş kurmak isteyen gençlere 100 bin lira vereceklerini söyledi bunları hangi kaynakta bulacağını açıklayamadı. Bunun için dürüşt siyaset yapmanın o haksız rekabetin önündeki engeli kaldırmak olduğunu düşünüyorum.’’ diye konuştu.