Hatay'ın Erzin İlçesinde kış mevsiminde bol miktarda yağan yağmur suları, kaybolan şelaleyi ortaya çıkarttı. İlçeye bağlı Kızlarçayı Mahallesi Şarlak bölgesinde bulunan şelale yaklaşık 30 metre yüksekliğinde.

Amanos dağları eteğinde bulunan Kızlarçayı Mahallesinde bugünlerde farklı bir sevinç yaşanıyor. Büyükşehir yasası ile birlikte köy sıfatını kaybederek mahalle olan Kızlarçayında 30 metre yüksekliğinde şelale bulundu. Geçmişte çok az kişi tarafından bilinen şelale, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Şelaleyi görünce kendisininde şaşkınlığını gizleyemediğini söyleyen mahalle Muhtarı Necdet Öz, "Geçmişte bu bölgede böyle bir şelale olduğunu duymuştum. Uzun yıllardan bu yana kış aylarının kurak geçmesinden dolayı şelale kaybolmuş. Bugüne kadar ben bu şelaleyi görmemiştim. Bu sene kışın bol miktarda yağan yağmurda şelale tekrar ortaya çıktı. Orman içerisinde gezinti yaparken şelalenin aktığını gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Buna mahalleli dahi inanmadı. Şelaleyi kendilerde görünce herkes çok şaşırdı. Şelalemiz yaklaşık 30 metre yüksekliğinde.’’ ifadelerini kullandı.

Şelaleyi turizme kazandırmak istediklerini söyleyen Muhtar Öz bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.