Aralarında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu ‘Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’ son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.

Ortak bildiri yayınlayan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, sağduyu çağrısı yaparak ‘Tek vücut halinde hareket etmeliyiz’ dediler.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık iki yıl önce bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması için birlikte hareket etmek hedefi ile Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde oluşturduğumuz Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu olarak son günlerde ülkemizde yaşanan acı olaylar bizi derinden sarsmıştır. Platform üyesi olan Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Gaziantep Ticaret Odası olarak terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.
Demokrasinin, özgürlüklerin, yaşam kalitesinin, ekonominin en büyük tehditi olan teröre hep birlikte karşı çıkmak ve yok etmek için mücedele etmek zorundayız. Bu mücadelede biz sivillere düşen en büyük görev ve sorumluluk ise vatanı bölmek isteyenlere karşı güçlü bir şekilde 'birlik ve beraberliğimizi' göstermek olacaktır. Böylesi bir süreçte sağduyulu davranarak, siyasi görüş ayrılıklarımızı da, dil, din-mezhep, ırk farklılıklarımızı da ayrıştırıcı değil birleştirici unsurlar olarak kabul etmeliyiz. Vatanın birlik ve bütünlüğüne kastetmiş bu hainlere karşı milletçe bir olarak, birlik olarak, tek yürek, tek vücut halinde hareket etmeliyiz. Bizler bu toprakları, Gazilik, Kahramanlık, Şanlılık unvanları ile taçlandırılmasını sağlayan dedelerimizden emanet aldık ve bugünlere getirdik. Kurtuluş savaşında Türkü, Kürdü, Lazı, Zazası, Çerkezi ve bunun gibi binlerce yiğidin omuz omuza mücedele ettiği, kanlarıyla suladığı vatan topraklarına daha fazla kan dökülmesin. Bedel ödeyerek sahip olduğumuz güzel yurdumuzda fitneye, fesata, tahrikçilere, provakatörlere geçit vermemeliyiz."