Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Yemen’deki son gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini değerlendirerek, “Bir taraftan İsrail’i karşınıza alacaksınız ‘emperyalist ülke, Gazze’deki insanları, Filistin’deki insanları öldürüyor’ diye karşınıza alacaksınız. Ondan sonra çıkacaksınız İsrail’in işine yarayan bir koalisyona ‘ben katılırım’ diye demeç vereceksiniz. Şu anda yapılan işlem ABD ve İsrail’e hizmettir. Eğer bölgede İsrail politikalarına karşı iseniz bu koalisyona da karşı olmalısınız.” dedi.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Parti üyelerinin de katıldığı toplantıda soruları cevaplayan Pekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gerekirse Yemen’e lojistik destek verebiliriz’ sözlerini değerlendirdi. Pekin şunları söyledi :“Amerika’nın bölgedeki adamları katılıyor oraya. Tayyip Erdoğan da buna ‘katılırım’ demek zorunda. Önce Mısır Devlet Başkanı Sisi gitti Riyad’a. Arkasından da Tayyip Erdoğan gitti, görüştü. Büyük ihtimalle Yemen’deki olaya karşı bir Sünni blok meydana getirme amaçlı bir görüşme yaptılar. Çünkü bu birdenbire olan bir şey değil. Daha evvelden planlanmış ve hazırlıkları yapılmış bir olay. Türkiye buna katılır mı, sanmıyorum. Türkiye koalisyona katılmaz. Söylediği şu; ‘lojistik destek verebiliriz’, istihbarat desteği verilebilir. İstihbarat desteğine ihtiyaçları yok. Amerika gerekli istihbarat desteğini veriyor. Büyük ihtimalle Sünni grubun arkasında İsrail’de var. İran’a karşı bir koalisyon oluşturulmuş durumda. İşin kime yarayacağına bir daha bir daha bakmak lazım. İsrail’e yarıyor iş. Bir taraftan İsrail’i karşınıza alacaksınız ‘emperyalist ülke, Gazze’deki insanları, Filistin’deki insanları öldürüyor’ diye karşınıza alacaksınız. Ondan sonra çıkacaksınız İsrail’in işine yarayan bir koalisyona ‘ben katılırım’ diye demeç vereceksiniz. Şu anda yapılan işlem ABD ve İsrail’e hizmettir. Eğer bölgede İsrail politikalarına karşı iseniz bu koalisyona da karşı olmalısınız.” şeklinde konuştu.

“TACİZ ATEŞİ, HÜKÜMETE MESAJ”

Pekin, Dağlıca’da PKK’nın yapmış olduğu taciz ateşiyle ilgili bir soru üzerine, ‘Açılım süreci’ AKP iktidarının valilere verdiği talimat gereği valilere bu konuda operasyon yapma yetkisini vermiyorlar. Yapsalardı böyle bir taciz olmazdı.” dedi. Taciz ateşi hükümete mesaj mı? sorusunun sorulması üzerine Pekin, şöyle devam etti :“Mesaj tabi. ‘Biz güçlüyüz bir şey yapmazsanız bu açılım süreciyle ilgili şunları şunları yapmazsanız, biz güçlüyüz, karakollarınızı da taciz ederiz gerekirse vururuz’ diyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından baktığımızda iyi bir şey olduğunu sanmıyorum. TSK ‘hazırlıklar var, hatta kırsalda müdahale etmediğimiz için bunlar şehirlere geliyorlar, müsaade edin buralarda operasyon yapayım’ diyor ama maalesef operasyon izni verilmiyor. Siyasetin, iktidarın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arkasında durması gerekiyor. Ancak o zaman temizlenebilir, o zaman PKK taciz edemez. O zaman Demirtaş çıkıp, başka biri çıkıp ‘ben şunu istiyorum’ diyemez. Pervasızca önümüze şey koyuyorlar.”