Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, platformun 11'inci toplantısına ev sahipliği yaptıklarını söyledi. 
Platformun, bölgesel potansiyeli ortaya çıkarmak ve ortak hedeflere yoğunlaşmak açısından çok önemli bir rolmodel oluşturduğunu vurgulayan Zabun, "Bölgesel kalkınma projelerinin etkinliğinin artırılması, bu konuda kurumsal ve teknik altyapı oluşturulması ve iş birliği kültürünün geliştirilmesi, küresel rekabet gücümüzün artırılması açısından üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen Zabun, Türkiye'nin bir daha böyle ağır travma ve zihinlerde uzun yıllar silinmeyecek acılara maruz kalmayacağını umduğunu belirtti.

- FETÖ'ye karşı ortak deklarasyon

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da 7 bölge odası adına FETÖ'ye tepki olarak ortak deklarasyonu okudu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 15 Temmuz gecesi büyük bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Bartık, FETÖ terör örgütü tarafından milli irade ve demokrasiye karşı planlanan hain darbe girişiminin tarihe yeni bir kara leke olarak geçtiğini dile getirdi.

Türk milletinin; hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar cansiparane savunmayla milli iradeye ve demokratik kurumlarına sahip çıktığını anlatan Bartık, şunları kaydetti:

"Yaşlısı, genci, kadını, çocuğu ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkes tankların önüne canını siper etmiştir. Adeta milli mücadele ruhunu yeniden yükselten milletimiz her türlü övgüyü fazlasıyla hak etmiştir. Kahraman polisimiz, Türk halkının güvenine ne kadar layık olduğunu bir kez daha ve çok güçlü bir şekilde göstermiştir. Kamuoyunu anbean bilgilendirmek için silah altında dahi yayınlarını durdurmayan, ekranlarını karartmayan medya kuruluşlarımız da adeta şahlanmış bir küheylan edasıyla milletin ve basın sektörünün namusuna halel gelmesine izin vermemiştir. Halkın oyu ve yüksek desteğiyle seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu büyük saldırı karşısında yine büyük bir lider olduğunu kanıtlamıştır."

Bartık, OHAL kararını, normalleşmenin hızlandırılması açısından olumlu bir adım olarak gördüklerini aktardı. 

Kahraman ordunun ve vatansever askerlerin hiçbir şekilde yıpratılmaması gerektiğine işaret eden Bartık, "Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerini bu FETÖ'cü canilerden ayrı tutuyoruz. Milletimizin namusuna halel getirmeyeceklerine olan inancımızı önemle vurgulamak istiyoruz. Milli egemenliğimize ve bütünlüğümüze saldıran vatan hainlerinden hukuk çerçevesinde, yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmasını istiyoruz. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet etmeye; yatırım, üretim, istihdam ve ihracata var gücümüzle devam ediyoruz." şeklinde konuştu.