Bolu'da yasa dışı dinleme iddialarıyla gözaltına alınan ve aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit'in de bulunduğu 3 polis, adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında Bolu Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, Komiser Yardımcısı Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu’yu gözaltına aldı. Polislerin evlerinde de arama yapıldığı ve çeşitli elektronik eşyalara el konulduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan polis memurları, ardından adliyeye sevk edildi. Yakınları adliye girişinde gözaltına alınan polislere destek verdi. Polislerden birinin annesi "Oğlum arkandayız." dedikten sonra fenalık geçirdi.

Gözaltına alınan polislerin Dev-Yol soruşturması kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve yardımcıları ile ildeki bazı siyasilerin telefonlarını yasa dışı dinleyerek kayıt altına aldıkları ileri sürüldü.

POLİSLERİN GÖREV YERİ BİR YIL ÖNCE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Öte yandan gözaltına alınan polislerin 2014 yılının Ocak ayında görev yerleri değiştirilmişti. Bolu Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, Komiser Yardımcısı Levent Şahin, Otoyol Bölge Trafik İstasyonu'nda, polis memuru Bekir Mutlu ise Dörtdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevlendirilmişti.