Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri Karacaoğlan Kütüphanesi ve Edebiyat Müzesini ziyaret etti.

Burç Çukurova Ortaokulu Türkçe Zümresi tarafından 7. sınıf öğrencileri için Karacaoğlan Kütüphanesi ve Edebiyat Müzesi’ne gezi düzenlendi. Öğrencilerine kitap okuma sevgisini aşılamak için düzenlenen gezide çocuklar, kütüphane kullanım kuralları, kütüphanelerden nasıl yararlanılacağı konularında bilgi aldı. Yapmış oldukları kütüphane gezisi sırasında görevlilerin rehberliğinde belirlemiş oldukları konularda araştırma yapma fırsatı da bulan Burçlu öğrenciler, aynı zamanda kitap okumanın keyfini sürdü. Okullarında ve sınıflarında da kütüphane olduğunu söyleyen Burçlu öğrenciler: “Burası okulumuzdaki kütüphaneden çok farklı. Hem çok büyük hem de ders kitaplarının dışında bir çok kitap var.” dedi.

Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri kütüphane ziyareti sırasında ayrıca geçmiş yıllarda kitapların yazımında kullanılan daktilografi ile tanıştı. Daktilografi ile hatıra fotoğrafı çektiren Burçlu öğrenciler, ayrıca daktilografi ile nasıl çalışıldığı konusunda görevlilerden bilgi aldılar.

Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen gezi hakkında bilgi vererek, kütüphanelerin önemine vurgu yaptı. Kütüphanelerin adeta birer bilim merkezi olduğunun altını çizen İlhami Kara: “Bugüne kadar birçok bilimsel çalışmaya kütüphaneler ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca bir çok kişi kendi zevk ve ilgi alanlarına uygun kitapları da yine kütüphanelerde bulmuş, okumuş ve böylece kitap okuma alışkanlığı kazanmıştır. İşte biz de bu atmosferi öğrencilerimize yaşatarak, hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de gelecek yıllarda yapacakları bilimsel çalışmalara nerede ve nasıl başlayacaklarını öğretmek için öğretmenlerimiz tarafından bu gezi programı düzenlendi.” diye konuştu.