Bahçelievler’de alt geçide bırakılan pankart ve yanındaki şüpheli paket, polisi alarma geçirdi. Alt geçide çıkan bütün yolları kapatan polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Bomba uzmanı tarafından patlatılan ‘bomba süsü verilmiş paket’ten herhangi bir patlayıcı çıkmadı.

Olay, Mimar Sinan Caddesi Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi’nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Mimar Sinan Caddesi’nden Kocasinan istikametine giden vatandaşlar, alt geçit girişinde asılmış terör örgütü propagandası içerikli pankart ile yanında şüpheli bir paket olduğunu gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, pakette patlayıcı olma ihtimaline karşın adrese Bomba İmha ve İnceleme ekibi çağırdı. Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi ile Mimar Sinan Caddesi’ne çıkan bütün yolları araç trafiğine kapatan polis, geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Özel kıyafetlerini giyen bomba uzmanı, bomba süsü verilmiş pakete fünye yerleştirdi. Kontrollü şekilde patlatılan paketten herhangi bir patlayıcı madde çıkmadığı öğrenildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri de pankart ve bomba süsü verilmiş paket üzerinde delil araştırması yaptı. Olay yerindeki gerekli çalışmaların ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

Polis, pankart ve şüpheli paketi bırakan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.