Batman-Diyarbakır karayolunda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Yola park etmiş halde bulunan bomba yüklü bir araç, güvenlik güçleri tarafından fünye ile patlatıldı. Polis güvenlik çemberi oluşturmasına rağmen, 1 kişi yaralandı. Patlama sesi kilometrelerce uzaktan duyuldu.

Olay, Batman-Diyarbakır karayolunun Batman çıkışında gerçekleşti. Karayolunun 3. kilometresinde park halinde bulunan bir araçta bomba bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, yolu trafiğe kapattı. Aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu yüzlerce araç yolda bekletildi.

RENT A CAR FİRMASININ DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ

Alınan bilgilere göre, büyük bir felakete yol açabilecek facia, bir oto kiralama şirketi sahibinin dikkati sayesinde önlendi. Batman'daki bir rent a car firmasına gelen bir şahıs, Hasankeyf'i gezmek için bir araç kiralamak istediği söyledi. Gerekli belgeleri dolduran şahıs, cip türü aracı alıp gitti. Durumdan şüphelenen firma sahibi, GPS takılı olan aracın nerede olduğunu bilgisayar üzerinden kontrol etti. Otomobilin Hasankeyf yerine ters istikamette Diyarbakır'a doğru seyrettiğini gördü. Bunun üzerine durumu hemen polise bildirdi. GPS'in gösterdiği yere giden güvenlik güçleri, aracı yol kenarına park edilmiş halde buldu. Askeri araçların geçiş güzergahı üzerinde duran cip'in etrafını kontrol eden polisler, aracın içinde bomba düzeneği fark etti. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları, aracın patlayıcıyla dolu olduğunu belirledi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra bomba yüklü araç, fünye ile patlatıldı. Kilometrelerce uzaktan bile duyulan patlamanın etkisiyle aracın parçaları bölgeye yayıldı. Bu sırada yolda bekleyen Yalçın Tekin isimli bir vatandaş ayağından yaralandı.

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan güvenlik güçleri, rent a car firmasından aracı kiralayan şahsın 2009 yılından beri kayıp olduğunu tespit etti. Söz konusu şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.