Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan üç F-16 uçağının IŞİD terör örgütüne ait 3 hedefi vurması, sınır hattında yaşayan vatandaşları yatağından kaldırdı. Büyük bir gürültüyle uyandıklarını anlatan köylüler, yoğun bir duman ve alevin çıktığını anlattı.

Kilis'in sınır köylerinden olan İnanlı'ya misafir olarak geldiğini anlatan Davut Deniz, saldırının gece geç saatlerde olduğunu hatırlatarak, “Saat sabah 04.00 sıralarıydı. Bombalardan birincisi atıldı. İkincisinde dışarı çıktık. Yanı başımıza bir yere düştü sandık. Türk uçakları olduğunu tahmin ettik. Bombayı attıktan sonra uçaklar döndü. Tahminimce sınırı geçmediler. Toplam 3 uçak gördük. 4 kadar da top sesi işittik. Büyük alevler çıktı. Tabi insan uykudan o saatte uyanınca tedirgin oluyor. Çoluk, çocuk, komşular herkes uyandı. Ama yapacak bir şey yok. Biz burada misafiriz ama burada yaşayanlar bu seslere alışmışlar.” dedi.

ORDUMUZA GÜVENİYORUZ

Akıncı köyünden Yusuf Mermer isimli vatandaş da “Gece saatlerinde Türk uçaklarının IŞİD'i vurduğuna dair bilgi aldık. Bizim ordumuza herzaman güvenliğimiz açısından güvenimiz sonsuz. Gerekli tedbirler alındı. Daha da artırılmasını istiyoruz can güvenliğimiz açısından. Şuan herhangi bir sıkıntımız yok.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sınır karakollarında güvenlik önlemleri artırılmaya devam ediyor. Zırhlı araçlar, olası bir saldırıya karşı hazır bekletiliyor.