Ankara’da dün meydana gelen bombalı terör saldırısı Erzincan’da protesto edildi. Onlarca kişi Erzincan’da eski terminal kavşağında toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Eğitim-Sen’in organize ettiği ve CHP ile HDP’nin destek verdiği yürüyüşte, yaşanan terör saldırısı protesto edildi.

CHP Erzincan Milletvekili Dr. Erdoğan Özyalçın’ın da bulunduğu grup, sloganlar atarak Fevzipaşa caddesini kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte, basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na gösteriler tek tek aranarak alındı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmasının ardından Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Irmak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. Kim 7 Haziran Seçimleri öncesi ülkeyi kaos ve şiddet ortamına sokmuşsa, kim adım adım gerilim siyasetini yükseltmişse kim dökülen kan üzerinden oy hesabı yapmışsa katil odur!”

Grup, daha sonra 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.