Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 95 kişi için Sıhhiye Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Bu sabah Tren Garı'na patlamanın bulunduğu yere karanfil bırakılmasının ardından aralarında KESK, DİSK üyeleri ile CHP ve HDP vekillerin de bulunduğu kalabalık, ölenleri anmak üzere Sıhhiye Meydanı'na geldi.

Cenaze araçları Sıhhiye Meydanı'na sokulmadı

Saldırıda ölenlerin yakınlarından Erdoğan'a Kürtçe tepki

Sabah saatlerinde Tren Garı'na karanfil bırakmak için gelenler, polisin engellemesi ile karşılaştı. Kalabalık, duruma sloganlar aratarak tepki gösterdi, gelenlerle polisler arasında gergin anlar yaşandı. Emniyet, güvenlik ve olay yeri incelemesinin devam ettiğini gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu. Bu arada polisin 19 Mayıs Stadı tarafındakilere müdahalede bulunduğunu öğrenen Tren Garı tarafındaki grup, sloganlar atarak 19 Mayıs Stadı'na doğru ilerledi. Yapılan görüşmeler sonrası polis, organizasyon heyetinden 10 kişinin alana girmesine izin verdi.

Karanfil bırakılmasının ardından grup, yürüyerek Sıhhiye Meydanı'na geldi. Sıhhiye Meydanı'nda anma etkinliği için toplanan grup, ölenler anısına alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etti. Kalabalık, 'Katil Erdoğan; Katil AKP' şeklinde slogan attı. Anma etkinliğine katılan grup, ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu. Alanda, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden bazılarının fotoğrafları taşındı.

Burada bir konuşma yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, şunları kaydetti: "Bu yas ve isyan dinmeyecektir. Bedeli ne olursa olsun barış ve demokrasi mücadelemizde ısrarcı olacağız. Bu ortak mücadelemiz; savaşta ısrar edenlere, AKP hükümetine ve Saray'a bıkmadan, yılmadan bu duruş ve direnişimizi hep beraber göstereceğiz. Yastayız, isyandayız ve aynı zamanda barıştan da ısrarcıyız. Daha fazla kan akmasın, çocuklarımızın ölmesin, yaşamlarımızın sönmesin diye. Daha fazla acı, gözyaşı akmasın diye Ankara'da toplanan on binlerce barış elçisinin ortasında alçakça patlatılan bombalarla 100'ün üzerinde arkadaşımız yaşamını yitirdi. Onların önünde defalarca eğiliyor, anılarını mücadelemizde yaşatacağımızı burada haykırarak bağlı kalacağımızı ifade ediyoruz."

Türkiye genelinde pazartesi ve salı günü olmak üzere iki günlük greve gideceklerini dile getiren Özgen, "Türkiye köylülerini, işçilerini, emekçilerini, gençlerini, kadınlarını, bütün kesimlerini bu greve davet ederek savaşa karşı barış talebimizi, faşizme karşı ortak duruşumuzu aynı zamanda AKP iktidarının faşizan uygulamalarına karşı hayatı durdurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.