Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Kuzey Irak sınırında güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik yaptığı operasyonlardan dolayı yangın çıktı. Sınır hattında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ilçe merkezine doğru ilerlediği, Hakkari-Çukurca karayolunun kapalı olmasından dolayı bölgeye itfaiye ekiplerinin gidemediği öğrenildi.

Sınırın Kuzey Irak tarafına dün gece yapılan bombardıman sonrasında çıkan yangının ilçenin Sivritepe olarak bilinen 49. sınır taşının olduğu askeri bölgede yangın başlattı. Her iki bölgede çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ilçeye doğru yaklaşıyor. Vatandaşlar itfaiye ekiplerini ve Orman İşletme Şefliğini aradıklarını, fakat Hakkari Çukurca karayolunun kapalı olması nedeniyle bölgeye gelemeyeceklerini söylendiğini belirttiler.

Bölge halkı, orman işçileri ve belediye başkanı ile birlikte yangına müdahale etmesine güvenlik güçleri düzenlenen operasyonlardan dolayı izin vermedi. Bölgenin yapısından dolayı yangına uçak ve helikopter ile ancak müdahale edilebileceği ileri sürüldü.