CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, "Sonuçları çok hızlı olarak aldık, hızlı olarak ekrana aktardık. Bizim açımızdan iyi geçti. Bir sorunla karşılaşmadık. Hem Anadolu Ajansı ile hem Cihan Haber Ajansı ile çalıştık" dedi.

Seçim yayını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Boratav, "Çok çabuk geldi sonuçlar. Dolayısıyla tam yorulmaya fırsat bulmadan resmin büyüğü çıktı ortaya. İyi geçti, ben memnunum yayından. Sonuçları çok hızlı olarak aldık, hızlı olarak ekrana aktardık. Bizim açımızdan iyi geçti. Bir sorunla karşılaşmadık. Hem Anadolu Ajansı ile hem Cihan Haber Ajansı ile çalıştık. Zaten son iki seçimde de böyle çalışmıştık. İki ajansla, iki kaynakla çalışmak bizim için çok önemli. Çünkü çeşitli nedenlerle, oy verme rakamlarını aktarma hızında farklılıklar olabiliyor. Dolayısıyla biz, en hızlı ve en çok rakamı vereni yansıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Boratav, şunları söyledi: "Bir aksama olmadı, gayet düzgün bir şekilde sonuçları aldık. Geçtiğimiz iki seçimde her iki ajans da siber saldırıya maruz kaldıklarını söylemişlerdi. Bu sefer anladığım kadarıyla öyle birşey de olmadı. Sağlıklı bir şekilde verileri aldık verdik. Seçim sonuçlarının verilerinin üzerinde oynamanın hiçbir yararı yoktur. Çünkü sonuçta YSK bir sonuç açıklıyor. Eğer ajansların verdiği sonuçlarla onun arasında bir farklılık olursa, bu farklılık hemen ortaya çıkar. Hiç kimse kendi başarısızlığını bu şekilde ortaya koymak istemez. Ben hiç kimsenin seçim sonuçları üzerinden gece boyunca manipülasyonlar yapacağına inanmam, inanmak da istemem. Her iki ajans da başarıyla geçti."