Bordo Bereliler Sur” a Girdi!

Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı olan 4 taburdan oluşturulmuş toplamda 150 kişilik bordo bereliler operasyonlara katılmak için Diyarbakır Sur a gönderildi.

Genel Kurmay Başkanlığında Bordo Bereliler olarak bilinen ve halk tarafından da bu isimle anılan Özel Kuvvetler, 150 kişilik bir ekip ile Diyarbakır- Sur daki operasyonlara destek için bölgeye intikal ettiler.

Bölgede 2 Aralık tan beri süren sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal 48 gününde hala devam etmektedir. Çatışmaların ve sıcak gelişmelerin yoğun olduğu bölgede halk zor durumda ve gıda stokları tükenmek üzere. Bölge halkını korumak için çatışma yapan güvenlik güçlerimiz aynı zamanda halka gıda yardımlarına da aralıksız devam etmektedir. Çatışmaların yoğunlaşmasının sebebi ile, Genel Kurmay Başkanlığına bağlı olan özel birlikler de bugün Sur a destek için girdi. Bordo Berelilerin de bölgeye intikal etmesinin ardından, teröristlerin etkisiz hale getirmek için çatışmaların hızlanacağı ön görüler arasında yer alıyor. Bordo Berelilerin özellikle de gece yapılan operasyonlara katılması ve destek vermesi bekleniyor. Kendilerinin almış oldukları özel eğitimlerde gece de gündüz kadar etkili operasyon yapabilecekleri bilinmektedir.