Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı ‘Fetih Şöleni’ne hangi okuldan kaç öğrencinin katılacağı listesinin de hazırlandığı ortaya çıktı. Belgelerde, okulların isimleri, mitinge katılacak öğrenci sayısı ve talimat yazıları yer alıyor.

İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle Yenikapı miting alanında düzenlenecek ‘Fetih Şöleni’ne, günler öncesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katılacağı duyurulmuş, zaman zaman da okullara gönderilen, öğrencilerin de mitinge katılması yönündeki talimat yazıları ortaya çıkmıştı.

Başakşehir’de hangi okuldan kaç öğrencinin mitinge katılacağı yönünde bir belge daha ortaya çıktı. Belgede okulların isimleri, mitinge katılacak öğrenci sayısı ve talimat yazısı yer alıyor. Başakşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gönderildiği ileri sürülen belgede şu ifadelere yer veriliyor: “Düzenlenen programa okulunuzdan ekli çizelgedeki belirtilen öğrenci sayısı kadar öğrencinin veli muvafakatnamesi alınarak, yeterli idareci ve öğretmen gözetiminde Yenikapı miting alanına ulaşımda araç temini için [email protected] mail adresi ile iletişime geçilmesi için bilgi ve gereğini rica ederim.”