Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Borsa olmazsa üretici, çiftçi, malını gerçek fiyatla buluşturamaz. Bugün borsaların en önemli işlevi; çiftçinin ve üreticinin ürünlerinin kalitesini ayırt etmek, ayırt ettiği kaliteye göre piyasadaki geçerli olan fiyatı buluşturmak. Bundan üretici de sanayici de faydalanır." dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa'nın Karacabey ilçesinde Karacabey Ticaret Borsasının kurucuları Sadık Yılmaz ve Ömer Matlı'nın adını taşıyan salonların açılışına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Karacabey Ovası'nın 500 büyük firmanın arasına 14 markayla katılmasının gurur verici olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, üretilen mamullerin gerçek fiyatıyla satışının borsalarla mümkün olduğunu vurguladı.

"Maalesef borsacılık ilk defa tarihte bu coğrafyada çıkmışken, borsanın ne iş yaptığının çok farkında değiliz. İlk Kütahya'da Aizanoi'de, o gün bu topraklarda yerleşik olan insanlar, bugünkü bildiğimiz borsacılığın eş değerini yapıyorlardı" diyen Hisarcıklıoğlu, “Borsa olmazsa üretici, çiftçi, malını gerçek fiyatla buluşturamaz. Bugün borsaların en önemli işlevi; çiftçinin ve üreticinin ürünlerinin kalitesini ayırt etmek, ayırt ettiği kaliteye göre piyasadaki geçerli olan fiyatı buluşturmak. Bundan üretici de sanayici de faydalanır. Sanayicimiz de malının ham maddesinin gelişinin sağlıklı olarak artmasını sağlaması açısından borsacılık bu konuda da işlev yapıyor. Üçüncü olarak tüketicinin sağlıklı ve uygun olarak gıdaya ulaşmasını sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Açılışta sergilenen Karacabey Ovası'na ait ürünleri inceleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ürünlerin pazarlamasında da iyi olmak zorundayız. Lale bu topraklarda yetişti ancak, Hollanda sahiplendi.” diyerek borsa faaliyetlerine işaret etti. Karacabey Ticaret Borsasından övgüyle söz eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki borsalar arasında bağımsız kuruluşlarca gerçekleşen denetimlerde 5 yıldız almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı törende merhum işadamları Sadık Yılmaz’ın adının verildiği konferans salonu ile Ömer Matlı’nın verildiği satış salonu açılışları gerçekleştirildi. Günün anısına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na birer tablo hediye edildi.